Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа

...
Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Арестуваха Професора от Девня, забърквал котейл от дрога

Окръжната прокуратура във Варна задържа за период до 72 часа 44-годишния Йордан Й. Той е бил притеглен като обвинен за разпространяване на 18 пакетчета, съдържащи амфетаминопроизводни, и за държане без съответно позволение на високорискови наркотични субстанции. Спрямо обвинения за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс прокуратурата ще внесе във Варненския областен съд искане за установяване мярка за неотклонение " Задържане под стража “.

На 12 ноември към 14,30 часа в Девня е спрян при полицейска инспекция 20-годишният Д.Г. Установено било, че ръководи МПС след приложимост на наркотични субстанции. При разпита станало ясно, че опиатите са закупени от Йордан, който бил прочут с прякора Професора. За шофиране след приложимост на опиати е формирано досъдебно произвеждане против Д.Г. в Районната прокуратура в Девня.

При претършуване в дома на Йордан са открити колби, бутилки и други такъми за произвеждане на амфетаминопроизводни със следи от наркотични субстанции. Предстои по отношение на него Окръжната прокуратура във Варна да повдигне обвиняване и за произвеждане на амфетамини.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на 44-годишния Йордан Й. ще бъде прегледано на следващия ден във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР