Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 66-годишна учителка по

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 66-годишна учителка по
Коментари Харесай

Съдят учителка от Долни чифлик за лихварство

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд 66-годишна учителка по български език и литература от Долни чифлик , оповестява Българска национална телевизия. Тя е упрекната за това, че се е занимавала с незаконни банкови покупко-продажби и държала златни и сребърни украшения, добити от незаконна активност.

Според държавното обвиняване тя предоставяла заеми с високи лихви на хора, които имали незабавна потребност от пари.

Обвиняемата стопанисвала офис в центъра на Долни чифлик, където предоставяла заеми и приемала влогове. Отпусканите суми били обезпечавани с движимости на нуждаещите се от пари, а върху даваните суми начислявала лихви.

B доста случаи, като се изключи че предоставяли бижута, нуждаещите се от заем подписвали и запис на заповед, с която абсолютно се задължавали да заплатят на обвинената сумата, която тя им е предоставила и избраната към нея рента.

В хода на следствието било открито е, че обвинената не е записала сдружението си според Наредбата за активността на заложните къщи. Въпреки това, в интервала януари 2016 година - декември 2020 година дамата предоставила пари в заем на разнообразни хора в размер на 55999 лв. и 6650 евро, като против дадените пари придобила и държала златни и сребърни украшения на обща стойност 787789 лв..

Ако бъде приета за отговорна обвинената може да получи наказване отнемане от независимост за период от 5 до 10 години, както и да й бъде наложена санкция в размер до 10 000 лв..
 Хванаха лихварка от Долни чифлик
Хванаха лихварка от Долни чифлик

От дома й са конфискувани 1500 златни накита и 20 000 лева в разнообразни валути
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР