Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда за управителя на

...
Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда за управителя на
Коментари Харесай

Варненски бизнесмен източи 30 хиляди лева ДДС

Окръжната прокуратура във Варна реализира неоправдателна присъда за шефа на фирма Христо Хр., предаден на съд възобновяване на неследващ се данъчен заем в изключително огромни размери посредством документ с погрешно наличие, оповестиха от Апелативната прокуратура в града.

Състав на Варненския областен съд призна подсъдимия за осъщественото закононарушение, с което 42-годишният мъж получил от държавния бюджет сумата от 28 413 лв., като му наложи наказване 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период. С присъдата е бил почетен напълно гражданският иск в размера на породената вреда за бюджета. В тежест на наказания са и направените по делото разходи.

Като шеф на комерсиалното сдружение подсъдимият Христо Хр. решил да се обогати, като получи без правно съображение Данък добавена стойност.  Той употребявал обстоятелството, че сдружението му било записано по Закона за Данък добавена стойност и възстановил налог добавена стойност за действително неизвършена договорка посредством подадена справка-декларация в Национална агенция за приходите, в която заявил погрешно събитие.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР