Окръжната прокуратура в София внесе в съда искане за определяне

...
Окръжната прокуратура в София внесе в съда искане за определяне
Коментари Харесай

5000 лева подкуп взел директорът на гимназията в Ихтиман

Окръжната прокуратура в София внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение по отношение на някогашния кмет на Ихтиман и още едно лице за приемане на рушвет.

По информация на прокуратурата Димитър Бонев е бил притеглен към наказателна отговорност, откакто на 27 декември в качеството си на шеф на професионалната гимназия в града, приел рушвет в размер на 5 000 лв.. Въпросната сума му била дадена, с цел да не променя размера на наемната цена по контракт за аренда, подписан през фeвруари 2015 година сред образователното заведение и комерсиално сдружение. Престъплението е било осъществено от него в съучастничество с другия обвинен.

Предстои в правосъдно съвещание, планувано за през днешния ден, Софийският областен съд да прегледа импортираното от прокуратурата искане за установяване на мярка за неотклонение.

Припомняме, Димитър Бонев беше арестуван в петък за 72 часа. Освен че от 2 години е шеф на държавното учебно заведение, той е и някогашен кмет на Ихтиман в интервала от 1995 година до 2003 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР