Окръжната прокуратура в Сливен разследва за лекарска грешка по случая

...
Окръжната прокуратура в Сливен разследва за лекарска грешка по случая
Коментари Харесай

Прокуратурата и лекарският съюз нищят шокираща смърт на родилката в Сливен

Окръжната прокуратура в Сливен проверява за лекарска неточност по случая с умрялата 33-годишна родилка в болничното заведение в града. Ренета Томова е умряла на 17 август - ден след раждането на първото си дете.

Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) също към този момент се самосезира по случая, оповестява Нова телевизия.

Близките на умрялата жена пък упорстват за самостоятелна здравна експертиза, тъй като се тормозят, че " истината ще бъде скрита ". Според тях до съдбовния край се е стигнало поради контузии, породени от медицинския екип при раждането.

Според шефа на сливенската болница доктор Соня Михайлова дамата е призната в реанимация, където умряла. Лекарката, водила раждането, не е на работа, а в родилното настояват, че в почивните дни инспекции няма.

Семейството на умрялата родилка твърди, че от болничното заведение не са ги потърсили, не са им споделили какво тъкмо е станало, а лекарката, водила раждането, не дава отговор на телефонните им позвънявания. Пред Bulgaria ON AIR родителите на Ренета обявиха, че ще съдят болничното заведение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР