Окръжната прокуратура в Шумен ще предложим на съда да определи

...
Окръжната прокуратура в Шумен ще предложим на съда да определи
Коментари Харесай

Искат задържане под стража за дрогирания, убил жена в Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен ще предложим на съда да дефинира най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, за 18-годишния юноша, който нощес, след приложимост на опиати, провокира злополука в града, при която почина жена. Това заяви на брифинг административният началник на правосъдната институция Орлин Куздов, на който участва и прокурор Делян Димитров, който работи по случая.

Към момента сме открили, че при ръководство на автомобил по шуменския бул. „ Симеон Велики “, на кръгово кръстовище наоколо до хипермаркет, 18-годишният юноша се е движел с ръководената от него кола с над 80 километра в час, не пропуснал и блъснал към този момент навлезлия в кръстовището различен автомобил. Последицата от злополуката е причиняване на гибел и телесна щета на двама пътуващи в ударената лека кола, сподели Куздов. Той посочи, че е открито още, че управляваният от младежа автомобил е на компания, благосъстоятелност на майка му, и ще бъде арестуван като материално доказателство.

На задържания юноша ще му бъде повдигнато обвиняване, че е позволил да настъпят тези тежки последствия – гибел и телесна щета, вследствие на превишената скорост, шофиране през нощта и след приложимост на наркотични субстанции. Назначени са експертизи. Все още няма повдигнато обвиняване на младежа, добави пред Българска телеграфна агенция Куздов.

„ И нас ни застигна този феномен. Мога да кажа, че към този момент е пандемия да се ръководи моторно транспортно средство след приложимост на опиати и алкохол. Към сегашния миг откритите да ръководят след приложимост на наркотични субстанции в Шуменско съвсем изравняват тези, които са седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, което смятам за публично пандемично и би трябвало да се вземат ограничения “. Съвместно с Министерство на вътрешните работи ще поставим старания този феномен, най-малко на територията на област Шумен, да бъде пресечен, разяснява Куздов.

Жената почина при злополука в Шумен нощес. По данни на пресцентъра на полицията в града, сигнал за зародило пътно произшествие на кръгово кръстовище на шуменския бул. „ Симеон Велики “, до хипермаркет, е подаден в 21:18 часа. Към мястото на злополуката са ориентирани екипи на полицията, пожарната и " Спешна помощ ".

Установено било, че са се блъснали излизащ от хипермаркета автомобил „ Ситроен Саксо “ и „ Волво XC60 “, който се движел по булеварда. В болничното заведение в Шумен са откарани две дами, които пътували в ситроена, само че едната е умряла, а другата е била контактна при постъпването си в лечебното заведение. Водачът на автомобила „ Волво “ е 18-годишен шуменец, който е арестуван. Той е тестван за шофиране след приложимост на опиати. Отчетена е позитивна на амфетамин проба. Младежът е дееспособен. Има шофьорска брошура от края на май, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Очевидци на злополуката разясниха, че са станали очевидци на ужасяваща панорама, до момента в който избавителни екипи на пожарната са вадили двете дами от автомобила.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР