Окръжната прокуратура в Шумен привлече към наказателна отговорност за държане

...
Окръжната прокуратура в Шумен привлече към наказателна отговорност за държане
Коментари Харесай

Задържаха шуменец със 100 дози амфетамин

Окръжната прокуратура в Шумен притегли към наказателна отговорност за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции 37-годишен мъж, арестуван със 100 дози амфетамин, в хода на профилирана полицейска интервенция, осъществена от структурите на Министерство на вътрешните работи, под надзора на прокуратурата в града. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Шуменецът е обвинен и за това, че е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на неразрешени вещества. Б. А. е арестуван за период до 72 часа, а в съда е импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “ по отношение на него. При претършуване в автомобила на обвинения са открити и конфискувани 100 дози амфетамин, опакован и подготвен за продажба, означават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

По данни на правосъдната институция общо формираните досъдебни производства по време на дейностите на прокуратурата и полицията на територията на област Шумен са шест, като има още шест следствия, работата по който е била активизирана след открити нови обстоятелства и условия.

Работата по формираните следствия продължава при тясно съдействие сред Окръжната прокуратура и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен. 

Както Българска телеграфна агенция осведоми, мащабна интервенция против разпространяването на опиати стартира през вчерашния ден в цялата страна. По-рано през днешния ден окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Георги Гендов на конференция оповестиха, че 12 досъдебни производства са формирани за 24 часа в границите на профилираната полицейска интервенция против разпространяването на опиати в Шуменско. От началото на годината до в този момент разкритите закононарушения, свързани с наркотични субстанции и техни аналози, в региона са 78, при 69 за цялата предходна година, означи комисар Гендов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР