Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 44-годишният Йордан Г.

...
Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 44-годишният Йордан Г.
Коментари Харесай

Обвиниха шофьор за двойна смърт



Окръжната прокуратура в Шумен съобщи на съд 44-годишният Йордан Г. от Плевен за причиняване гибелта на двама души в тежко пътно произшествие. Катастрофата стана на 21 октомври 2016 година до шуменското село Развигорово.

Подсъдимият управлявал „ Опел корса “, а до него се возела приятелката му. В лентата за насрещно придвижване пътувал автомобил „ Рено туинго “, каран от очевидец по делото, а до него бил татко му.
Когато двата автомобила били на 83 метра един от различен, Йордан Г. навлязъл в отсрещната лента и настъпил преден удар. Загинала 43-годишната другарка на Йордан и бащата на другия водач, възрастен мъж на 78 година

Нито един от двамата водачи на коли не бил използвал алкохол. Подсъдимият е осъждан и оправдан за шофиране след приложимост на алкохол. От 1998 година, когато е придобил брошура, е глобен неведнъж за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.
Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Шуменския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде осъден с отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР