Окръжната прокуратура в Шумен поиска ефективна присъда за подсъдимия Тони

...
Окръжната прокуратура в Шумен поиска ефективна присъда за подсъдимия Тони
Коментари Харесай

Пияният шофьор, който блъсна и уби кмета на Кочово, получи само условна присъда, сега делото отива във Варна

Окръжната прокуратура в Шумен изиска ефикасна присъда за подсъдимия Тони Б., който аргументи гибелта на кмета на село Кочово Кенан И. в пътно-транспортно произшествие след приложимост на алкохол. Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

``
реклама

Протестът против условната присъда от 3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период на Шуменския областен съд е импортиран в Апелативния съд във Варна. Със правосъдния акт Тони Б. е лишен и от право да ръководи МПС за период от 5 години. Гражданските искове на околните на потърпевшия съдът почел изцяло.

В митинга прокуратурата нападна приложението на член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс, а точно условното наказание, като го намира за незаконосъобразно. В съответния случай Окръжната прокуратура в Шумен счита, че приложението на условното наказание по никакъв метод не влияе възпитателно и предупредително върху членовете на обществото, както и върху самия наказан.

Тони Б. е карал след приложимост на алкохол, като откритата централизация в кръвта на наказания е била 1,38 промила – доста над допустимата. Осъденият е нарушил и голям брой разпореждания на Закона за придвижване по пътищата. С това прокуратурата аргументира и високата степен на социална заплаха на закононарушението по член 343, алинея 3, писмен знак „ б “ от Наказателен кодекс.

Припомняме, че 19-годишният Тони Б. аргументи гибелта на кмета на село Кочово на 3 ноември предходната година, управлявайки автомобила си с висока скорост  - 93 км в час, и след приложимост на алкохол. Младият лидер имал удостоверение на правоуправление едвам от април 2017 година Пътувал към шуменско село, където живеел, след почерпка с другари.

На път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол навлязъл поредно в двете ленти за насрещно придвижване и блъснал челно идващия отсреща различен автомобил, чийто лидер Кенан И. умрял на място. От челния удар е потърпевш и самият наказан.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР