Окръжната прокуратура в Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин

...
Окръжната прокуратура в Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин
Коментари Харесай

Северин е вменяем и ще бъде съден за изнасилването и убийството на Виктория Маринова

Окръжната прокуратура в Русе ще внесе обвинителен акт против Северин Красимиров и ще изиска налагане на най-тежките санкции за осъществените от него на 6 октомври предходната година в Русе две закононарушения - обезчестяване на 30-годишната Виктория Маринова, представляващо изключително тежък случай, и убийството й, осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и с особена свирепост. Това оповестиха от прокуратурата.

Двайсет и една годишният Красимиров беше настанен за проучване в психиатричното поделение на болничното заведение за лекуване на лишени от независимост към пандиза в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември предходната година. Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна сложна съдебно-медицинска психична и психиатрична експертиза на обвинения. Заключението й сочи изрично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за осъщественото.

От прокуратурата осведомят, че той е с лека умствена назадничавост и е прочувствено нестабилна персона - емоционален вид, само че може да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Красимиров бил без фундаментални разстройства в базисни сфери от психологичната активност, които да нарушават главните му психологични годности, заради което може да взе участие в наказателния развой и да схваща смисъла и смисъла на осъществяваните следствени дейности, както и да схваща смисъла на наложеното наказване.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил вземането на досъдебното произвеждане на специфичен контрол и по него се правят интензивни следствени дейности от екип от прокурори. До момента са разпитани 30 очевидци и са назначени 19 експертизи. Извършени са голям брой първични и спомагателни огледи на мястото на престъплението и на материални доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са информации от мобилните оператори и здравна документи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР