Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна новообвинение спрямо 18-годишния Никола Райчев

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна новообвинение спрямо 18-годишния Никола Райчев
Коментари Харесай

Повдигат по-тежко обвинение за убийството на младеж в Пазарджик

Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна новообвинение по отношение на 18-годишния Никола Райчев за това, че на 29 септември 2023 година в гр. Пазарджик на ул. „ Панайот Волов “ съзнателно е умъртвил Ангел Здравков, на 21 година с нож, като действието е осъществено преднамерено и по изключително непосилен метод за убития. Новото обвиняване е за закононарушение по член 116, ал.1 т.6 прочие второ и т.9 вр. чл.115 от Наказателния кодекс. Първоначално повдигнатото обвиняване по отношение на Райчев е за закононарушение по член 115, от Наказателния кодекс - за съзнателно ликвидиране, като след прецизиране действието е квалифицирано по изключително непосилен метод и преднамерено.

Основанието за прецизирането на обвиняването е заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, съгласно която потърпевшият е умрял вследствие на нанесени две прободно-порезни рани с нож – в бедрото и корема, и гибелта е настъпила по изключително непосилен метод.

В резултат на събраните по делото доказателства е достигнато до извода, че действието е осъществено и преднамерено.

Разследването по делото е в заключителна фаза и следва внасяне на обвинителен акт в съда. Спрямо Райчев е взета от съда мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР