Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда искане за вземане

...
Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда искане за вземане
Коментари Харесай

Задържаният кандидат-кмет на Дупница бил осъден на 6 години затвор в Гърция

Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Методи Захаринов. Вчера полицията задържа 47-годишният мъж, който е претендент за кмет на Община Дупница.

Образувана кореспонденция във връзка материали, предоставени от Дирекция " Международно оперативно съдействие " в Министерство на вътрешните работи, съдържащи сведения за Европейска заповед за арест, оповестиха от Апелативната прокуратура в София. Заповедта е издадена от Апелативна прокуратура в Солун, Гърция, и касае българския жител Методи Захаринов.

47-годишният мъж се търси от гръцките управляващи за изтърпяване на наказване по дело за владеене и разпространяване на подправени евро банкноти. Решението на петчленния състав на Апелативния съд в Солун, с което Захаринов е наказан на 6 години " отнемане от независимост ", е влезнало в действие през 2014 година, прецизират от прокуратурата.

При осъществена инспекция е открито, че търсеният е регистриран в Общинска изборна комисия - Дупница, като претендент за кмет на Община Дупница в идните на 29 октомври локални избори. Съгласно наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс лицето се употребява с имунитет. Това събитие попречва провеждането на процедура по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.

С решение на Централната изборна комисия от 11.10.2023 година е позволено Методи Захаринов да бъде арестуван. На съображение Европейската заповед за арест и решението на ЦИК, с разпореждане на Окръжна прокуратура -Кюстендил мъжът е арестуван за период до 72 часа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР