Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала обвинение на собственика на

...
Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала обвинение на собственика на
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини собственика на депото за отпадъци, пламнало край Струма

Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала обвиняване на притежателя на компанията, която управлявала запалилото се хранилище за боклуци в региона на автомагистрала " Струма ", оповестиха на взаимен брифинг представителят на Главна прокуратура, Румяна Арнаудова и окръжният прокурор на Кюстендил, Камелия Стефанова. Наложената мярка за неотклонение е " парична гаранция " от 5000 лв.. Ако обвиняването бъде потвърдено, глобата планувана по закон е от 2 до 8 години затвор.

" Кръгът на обвинените лица е допустимо да се разшири предвид на поставените от Окръжна прокуратура - Кюстендил други линии за следствие. Ние ще проверим и активността на всички контролни органи, които са ангажирани с упражняването на контролни функционалности по закона за ръководство на отпадъците ", съобщи Стефанова.

Говорителят на основния прокурор Арнаудова сподели, че има наставление от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник от 23 май 2019 година за унищожаване на отпадъците от мястото където са. " Срокът е изминал 14 дни преди пожара ", добави Арнаудова.

Припомняме, че пожарът докара до вреди по структурата на едно от оборудванията на автомагистрала " Струма ", краткотрайно затваряне на 10-км сектор от нея за ремонтни действия и пренасочване на целия трафик в посока София - Кулата и назад по обходен маршрут край град Дупница.

По-рано през днешния ден работна група от Университета по архитектура, строителство и геодезия стартира проучване на провалите по колоните на моста, които бяха развалени при пожара. Поне месец и половина ще отнеме ремонтът на оборудването.

Заради случая правата край Дупница към момента е затворена. След пожара екип от експерти на Института по пътища и мостове в Агенция " Пътна инфраструктура " и на строителя също направиха оглед на оборудването, което беше обхванато от огъня.

Заради вредите на части от моста и двете платна, както и с оглед сигурността на придвижване трафикът в сектора е спрян. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут от пътен възел " Дупница " по път I-1 (E-79) до пътен възел " Бобошево " на автомагистрала " Струма " и назад.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР