Окръжната прокуратура в Кърджали привлече като обвиняем и задържа за

...
Окръжната прокуратура в Кърджали привлече като обвиняем и задържа за
Коментари Харесай

25-годишният братовчед на Дамла признал, че я е убил

Окръжната прокуратура в Кърджали притегли като обвинен и задържа за 72 часа М. Г. Х. за убийството на 8-годишната Д.М., която бе открита мъртва сутринта на 17.12.2017 година в дома си в гр. Момчилград, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Става въпрос за 25-годишния Мехмед, който е първи братовчед на момиченцето, разбра "24 часа ". М.Г.Х. е упрекнат в това, че на 17.12.2017 година съзнателно е умъртвил малолетната Д.М., като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата. За закононарушението се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, благодарение на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017 година Съдебно-медицинската експертиза е открила повода за гибелта на малолетната потърпевша – задушаване.

Все още не са направени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: сложна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на материални доказателства и съдебно-техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна връзка.

Самият М.Г.Х. е направил признания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР