Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение за смъртта на трима

...
Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение за смъртта на трима
Коментари Харесай

Обвиниха шофьора, убил дядо, баба и внуче край Симеоновград

Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвиняване за гибелта на трима души на 38-годишния водач, който аргументи тежката злополука край симеоновградското село Пясъчево.

 7 души, измежду които и 2 деца, починаха при тежки произшествия за по-малко от 24 ч. (снимки) Виж още

Той е упрекнат, че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице - мъж, жена и дете.

Наложена му е мярка за неотклонение " гаранция " и възбрана да напуща страната, оповестиха от прокуратурата. Продължават дейностите по следствието за определяне на аргументите за пътното произшествие.

Инцидентът, при който починаха 59-годишният мъж, 51-годишната му брачна половинка и 6-годишната им внучка, а 13-годишният им внук оцеля с контузии по тялото, стана в неделя към 21.20 часа на пътя Гълъбово - Пясъчево. 38-годишният водач на " Фолксваген " блъснал мотокултиватора с прикачено ремарке, ръководен от дядото. В ремаркето пък се возели бабата и двете ѝ внучета. Съпрузите починали на място, а момиченцето - в болничното заведение в Стара Загора няколко часа по-късно.

Семейството пътувало с мотокултиватора от Пясъчево до Гълъбово да пазари, защото в селото няма магазин. В тъмното те " алармирали " возилото с телефон, запалка и светещ триъгълник, описаха техни близки.

Возилото в този момент е в полицията в Харманли. Подобни транспортни средства се употребяват постоянно по селата. Според пътни служители на реда те могат да се движат по пътищата единствено краткотрайно, компактно вдясно и сигнализирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР