Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт в съда

...
Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Двама отиват на съд за грабеж и убийство на старец от Добричко

Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт в съда против двама, упрекнати в обир, съпроводен с ликвидиране на 79-годишния Георги Г. от с. Сенокос, който е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Пред Темида ще дават отговор 25-годишният Джанел А. и съучастникът му – 45-годишният Енчо А., прочут като Сали, показват от Апелативна прокуратура – Варна.
След изобилна почерпка на 27 декември 2018 година те решили да отидат да крадат желязо и по предложение на Джанел се насочили към жилището на възрастния мъж, който имал в двора си железни тръби и стълба. Решили да откраднат и ловната му пушка. Влезли през прилежащо празно място в двора му, само че стопанинът ги чул и излязъл. Тогава Джанел го блъснал, старецът паднал на земята и почнал да вика за помощ. Тогава Енчо (Сали) почнал да го удря с пета по челото, ритал го в главата, псувал го, а Джанел му запушил устата и му нанасял удари с юмруци. Енчо влезнал в дома на възрастния мъж, взел му мобилния телефон, само че не споделил за това на Джанел. След това Джанел влезнал в къщата да търси ловната пушка, а Енчо продължавал да рита жертвата си. Възрастният мъж дишал тежко, задушавал се и спрял да вика. След като не разкрили пушката, двамата внесли тялото на Георги в дома му и го оставили в коридора. По-късно Енчо (Сали) е продал откраднатия телефон на съучастника си Джанел за 20 лв. и 4 литра бира и му споделил, че е подарък от сестра му.
На идващия ден тялото на стареца било намерено от племенницата му, която се обадила на кмета на селото. Повикана била и полиция поради петна от кръв в двора. Междувременно заместващата персоналния доктор на убития издала известие за гибел и индивидът бил заровен.
Няколко дни по-късно синът му открил, че липсва мобилния телефон на татко му и подал сигнал. При направената ексхумация заключението на последвалата съдебномедицинска експертиза е, че повода за гибелта е тежка черепно-мозъчна контузия, съпроводена с гръдна контузия.
И двамата убийци са осъждани и са с неприятни характеристични данни. Не работят. Енчо (Сали) е без обучение, а Джанел – с главно. Вече са приведени във варненския затвор. Ако бъде приета виновността им, ги грози присъда от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР