Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд . Той е

...
Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд . Той е
Коментари Харесай

Изправят пред съда Омар Аднан, убил двама полицаи в Бургас

Окръжната прокуратура в Бургас съобщи на съд . Той е упрекнат за това, че при ръководство на пътнически рейс е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата , в следствие от което е провокирал пътнотранспортно произшествие с полицейски автомобил, като по този метод съзнателно е предизвикал гибелта на двама полицейски чиновници , намиращи се в него.

Престъплението е осъществено на 25 август 2022 година в Бургас . То е квалифицирано по чл.342, ал.3, б. „ в “, алт. втора, вр. ал.1, предложение трето от Наказателен кодекс, вр. чл.21, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.103 от ЗДвП, вр. чл.47, ал.3 от ППЗДвП, като казусът е изключително тежък .

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал пътнически рейс, в който са се придвижвали още 48 непознати жители , 47 от които са се качили в рейса на 24 август 2022 година вечерта в гориста околност в региона на Малко Търново. Те са проникнали на българска територия в нарушаване на закона .

Превозното средство се е движило в посока град Бургас като по пътя си Омар Мохамад Али Аднан не се е подчинил на два пъти на сигнали подадени със „ стоп “ палка от чиновници от ГПУ „ Малко Търново “ и ГПУ „ Бургас “. Веднъж на контролно-пропусквателен пункт на с. Крушевец и един път на контролно-пропусквателен пункт „ Пода “. Омар Мохамад Али Аднан неведнъж не се е подчинил и на сигнали, подавани от полицейски автомобил, преследващи рейса в придвижването му към и в град Бургас.

След нахлуване на рейса в Бургас чиновниците от „ Гранична полиция “ се свързали с сътрудниците си от ОДМВР-Бургас, с цел да предупредят за идващия рейс. Пръв на сигнала се отзовава патрулът на полицейските чиновници Йордан Илиев и Атанас Градев . Автомобилът им е бил с включена светлинна сигнализация и оборудван с всички нужни реквизити. Служителите на Министерство на вътрешните работи са били на кръстовище с кръгово придвижване „ Трапезица “, с цел да спрат пътническия рейс.

Вместо да спре рейсът гладко в най-дясната част на платното за придвижване Омар Мохамад Али Аднан е траял да ръководи транспортното средство с превишена скорост от към 78 км/час , като е навлязъл в кръговото кръстовище, за да избегне прекъсване на рейса, вследствие на което провокирал пътнотранспортно произшествие с полицейския автомобил и съзнателно предизвикал гибелта на Йордан Илиев и Атанас Градев. Установено е, че оптимално разрешената скорост на прекосяване през кръговото кръстовище е 40 км/час.

Предстои Окръжен съд-Бургас да насрочи дата и начален час на съвещанието си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР