Окръжната прокуратура Шумен ръководи разследване за производство и държане без

...
Окръжната прокуратура Шумен ръководи разследване за производство и държане без
Коментари Харесай

Откриха големи количества марихуана за 65 000 лв. в стара мелница в Шуменско

Окръжната прокуратура Шумен управлява следствие за произвеждане и държане без съответно позволение, в съучастничество, на високорискови наркотични субстанции в огромни размери, предопределени за разпространяване.

Във връзка със случая са арестувани петима мъже , никой от които не е гражданин на град Шумен. Предстои привличане към наказателна отговорност на всеки от тях, оповестиха от обвиняването.

На 28 декември в изискванията на необходимост, са осъществени претърсвания на територията на остаряла мелница, ситуирана в село Златна равнища. В отдалечена част на двора ѝ са открити четири броя хладилни камиона, оборудвани с добра охладителна и отоплителна механик а, пригодени за развъждане на марихуана.

Намерени са 1200 броя обрани растения, както и 400 растения в саксии . В помещение в самата мелница, пригодено за сушилня, са открити над 10 кг подготвена сушена продукция на стойност 65 000 лв..

След като бъдат привлечени към наказателна отговорност, наблюдаващият случая прокурор от прокуратурата ще задържи петимата мъже за 72 часа.

Поради тежестта на закононарушението, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 до 12 години и „ санкция “ в размер от 10 000 до 50 000 лв. , в съда ще бъдат импортирани претенции за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Действията по следствие на случая не престават и все още под управлението и надзора на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР