Прокуратурата на окръг Шелби прекратява „30 на 40“ дела, работени от полицаи, обвинени в побоя над Тайър Никълс

...
Окръжната прокуратура на окръг Шелби е отхвърлила между 30 и
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура на окръг Шелби е отхвърлила между 30 и 40 наказателни дела срещу петимата вече бивши полицаи от Мемфис, които са били престъпни обвинени в побой над Тайър Никълс са били основни свидетели, заяви в четвъртък окръжният прокурор на Шелби Стив Мълрой.

След обвиненията срещу полицаите Мълрой каза, че службата му ще преразгледа активните случаи, в които полицаите са участвали. Общо, каза Мълрой, прокуратурата е прегледала около 100 наказателни дела.

В допълнение към отхвърлянето на между 30% и 40% от тези дела, Мълрой каза, че около 10 от тези дела са свалени обвинения и три или четири бяха отнесени до прокурора на САЩ за западния окръг на Тенеси поради твърдения за прекомерна сила.

Мълрой каза, че не е сигурен дали случаите, отнесени до прокурора на САЩ, включват жертви по граждански дела, заведени във федералните съд след смъртта на Никълс.

Какво се случи в случая с Тайр Никълс?

Никълс беше спрян вечерта на 7 януари от служители от полицейското управление на Мемфис. Полицаите можеха да се видят на записите от телесни камери, които бяха незабавно агресивни към 29-годишния скейтбордист, издърпаха го от колата на земята и му крещяха ругатни.

Накрая Никълс стана от земята и избягал от полицаите. Той беше заловен от полицаите след преследване. Той бил удрян с юмруци, ритан, пръскан с лютив спрей и удрян с палка, докато полицаите го държали за ръцете. Почти половин час след като беше окован с белезници и облегнат на необозначена полицейска кола, той беше откаран в болница "Свети Франциск" в критично състояние. Той почина три дни по-късно.

Петима офицери – Тадарриъс Бийн, Дезмънд Милс, Емит Мартин, Джъстин Смит и Деметриъс Хейли – бяха обвинени в криминални престъпления за смъртта му и са изправени пред обвинения, които включват убийство втора степен, утежняващо нападение, служебно потисничество, две обвинения за утежнено отвличане и две обвинения за служебно злоупотреба.

Защо делата бяха прекратени?

Случаите, включващи онези служители, които бяха уволнени или обвиненията бяха намалени, включваха разнообразие от насилствени и ненасилствени престъпления. Според Мълрой причината за отхвърлянето на толкова много случаи е свързана с доверието, което служителите биха имали.

„Трудно е да се обобщи [защо са били уволнени], защото всеки случай ще бъде различен“, каза той Търговската жалба. „Мисля, че общата тема е страхът, че полицаите няма да бъдат достоверни на свидетелската скамейка и те няма да бъдат на разположение да свидетелстват или, ако свидетелстват, техните показания няма да бъдат кредитирани. Ако без тези показания, случай започне да се разпада, тогава нямаме друг избор, освен да го отхвърлим. В някои случаи, когато е по-близко, може би ще намалим обвиненията."

Въпреки че вярвайки на показанията на тези пет бивши Мълрой каза, че не вярва, че моделът или практическото разследване на Министерството на правосъдието на MPD, което беше обявено в края на юли, ще хвърли допълнително съмнение върху полицейските показания, тъй като неговата служба продължава да преследва случаи.

"Мисля, че случаят с Тиър Никълс навреди на доверието в MPD", каза той. „Мисля, че разследването на DOJ ще помогне с това. Или ще открият проблеми и след това ще им дадат решения, или не открият проблеми и това ще е добре. Не виждам съществуването на разследване на DOJ като заплаха за доверието, което потенциалните съдебни заседатели биха дали на показанията на MPD. Ако не друго, виждам го като лек за всеки подобен проблем."

Още: < /strong>Смъртта на Тиър Никълс в Мемфис: Какво трябва да знаете

Прегледът на случаите беше разпространен из офиса на прокуратурата и не беше изрично направен от отдела за преглед на правосъдието, който Мълрой създаде скоро след встъпването си в длъжност. Въпреки че Мълрой каза, че не е сигурен как да отговори, ако адвокатите са били изненадани от констатациите си, когато разглеждат случаите след побоя на Никълс и по-късно смъртта му от полицаите, той каза, че се надява прегледът да бъде урок.

„Надявам се, че случаят с Тайър Никълс е накарал моя офис, както и правоприлагащите органи, да разберат, че трябва да сме нащрек за системни проблеми“, каза той.

Лукас Финтън е репортер на наказателното правосъдие с The Commercial Appeal. Може да се свържете с него на [email protected] и да го последвате в Twitter @LucasFinton.

Тази статия първоначално се появи на Memphis Commercial Appeal: Shelby County DA спира делата, по които са работили служители, които са били над Тайър Никълс

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР