Окръжната прокуратура - Благоевград протестира мярка за неотклонение домашен арест

...
Окръжната прокуратура - Благоевград протестира мярка за неотклонение домашен арест
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира домашния арест на шофьора, прегазил момичето от Гърмен

Окръжната прокуратура - Благоевград стачкува мярка за неотклонение " домакински арест " по отношение на обвинения, провокирал злополука със починало 17-годишно момиче край Гоце Делчев.
Още по темата
27-годишният Реджеп Алиев е упрекнат за осъществено от него пътнотранспортно произшествие, лишило живота на малолетно момиче, както и за шофиране след приложимост на наркотично вещество.

Според държавното обвиняване постановеният правосъден акт е погрешен и незаконосъобразен . Налице са изискуемите предпоставки за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения - обосновано съмнение за виновността му и действителна заплаха той да се укрие и да извърши закононарушение.

По воденото досъдебно произвеждане е открито, че към 20.20 ч. на 29.01.2022 година, на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Реджеп управлявал лек автомобил " Форд ". Водачът не направлявал непрестанно колата и не понижил скоростта, с цел да спре при зародилата заплаха. Вследствие на дейностите му била породена гибелта на пешеходеца - 17-годишната Виктория. Непосредствено след действието обвиненият напуснал местопроизшествието.

Наблюдаващият прокурор не споделя изводите на съда, въз основа на които е взета мярка за неотклонение " домакински арест " против обвинения Реджеп Алиев, като смята задържането му под стража за вярно и законосъобразно.

Предстои изговаряне на Софийския апелативен съд.

На 1 януари Окръжният съд в Благоевград остави без почитание настояването на Прокуратурата за оставяне на обвинявания 27-годишен Реджеп Алиев под стража и постанови по-леката такава " под домакински арест ". По думите на арбитър Диана Узунова аргументите за това са, че към момента няма събрани задоволително доказателства, както и не е осъществена съдебно-медицинска експертиза, а единствено аутопсия. Съдът взе още под внимание обстоятелството, че по време на случая потърпевшата 17-годишна Виктория Огнянова е била в легнало състояние, а случаят се случва в тъмната част на денонощието. Съдът взе под внимание и събитието, че дамата до Алиев е бременна в деветия месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР