Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Темида! Изправят на подсъдимата скамейка рецидивист за убийство с брадва и грабеж във врачанското село Враняк

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против 40-годишният Н.Д. за съзнателно ликвидиране и обир, осъществени от него при изискванията на рисков рецидив. За тежкия престъпен случай заяви първо организация BulNews.
Обвиняемият Д. е няколкократно осъждан за тежки умишлени закононарушения. След излизането от пандиза Н.Д. живеел на ул. „ Одрин “ в с. Враняк, община Бяла Слатина и работел като овчар. Неговите съседи на същата улица били тихи и скромни възрастни хора – Д.М. и Е.М., с които той не бил в положителни връзки. Именно за осъществената по отношение на тях кражба на 1000 лв. обвиненият бил наказан на две години „ отнемане от независимост “, което наказване изтърпял на 17.05.2018 година Двамата пенсионери живеели оскъдно, сами се грижели за себе си, не получавали помощ от децата си.
На 22.12.2018 година обвиненият Д. имал спогодба с прочут да му помогне да заколи прасе. След като завършил към 14 ч., тръгнал да се прибира към дома си. Бил леко подпийнал.
Наближавайки къщата на фамилията М., рецидивистът решил да влезе вътре и и да убие възрастния мъж, който нееднократно му напомнял за връщане на откраднатите по-рано 1000 лв.. По този метод той желал да позволи въпроса за парите, които му дължал.
При влизане в непознатия дом, на входа видял секира, взел я и траял към стаята, която обитавали пенсионерите. В този миг Д.М. бил задремал в инвалидния стол, а брачната половинка му седяла на леглото.
Без да споделя каквото и да било, обвиненият замахнал с секира против Д.М. и с режещата й част го блъснал четири пъти по главата. Пострадалият даже не съумял да помръдне.
Жената се изплашила от дейностите на Д. и почнала да вика за помощ. Тогава обвиненият почнал да я удря по главата и тялото и да желае от нея пари, които знаел, че двамата са икономисали за погребенията си. Той издърпал портмоне от леглото и взел сумата от 1560 лв., като през това време продължавал да нанася удари на старата жена и да желае още пари.
След като излязъл през задната част на двора, Н.Д. се отправил към дома на собствен прочут, който помолил да го закара до Бяла Слатина. По пътя му споделил за стореното от него и декларирал, че желае да се съобщи в полицията.
Пред органите на реда обвиненият признал за осъществените от него незаконни действия, посочил къде изхвърлил носените от него облекла и предал отнетите от Е.М. пари.
Междувременно старата жена, която била неработоспособен без крайници, лазешком стигнала до входната врата и траяла да вика за помощ. Притекли се живеещите в близост хора, които съобщили за случилото на кмета на селото.
От направената на досъдебното произвеждане съдебно-медицинска експертиза е видно, че на потърпевшия Д.М. са били породени открита черепно мозъчна контузия и лицева контузия, довели до мозъчна гибел. По време на побоя старата жена получила кръвонасядания на лицето и тялото.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото против обвинения Д.М.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР