Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд Б. Киров

...
Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд Б. Киров
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съда 20-годишен дилър от Козлодуй

Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд Б. Киров (на 20 години) за нелегално държане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции – закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, прочие 4, алт. 1 и 2 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият Киров е осъждан и е прочут на органите на районното полицейско ръководство като наркопласьор, най-вече в учебните заведения на територията на Козлодуй.
Около 13:30 ч. на 27.10.2017 година обвиненият Киров се обадил на И.И., като му съобщил, че „ има доста материал “, след което и двамата се уговорили да се видят. Срещнали се до изоставена постройката на кръстовището на ул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Царибродска “ в Козлодуй, където Киров му продал една сгъвка коноп (канабис).
По същото време полицейските чиновници от районно управление (на МВР) „ АЕЦ Козлодуй “ минавали в близост. Те знаели, че двете лица са от престъпния контингент и спрели да извършат инспекция.
Киров и И.И. забелязали спиращия патрулен автомобил и побягнали в разнообразни направления. Полицаите съумели да спрат купувача на дрога, който пуснал на земята въпросната полиетиленова сгъвка със зелена листна маса, само че това негово деяние била забелязано от чиновниците на реда и подозрителното вещество било намерено при огледа на мястото.
Докато служителите на реда разговаряли с И.И., Киров се върнал при тях, като дал спорни пояснения за подхванатото от него бързо овакантяване на мястото. При последвал оглед в посока, в която бил избягал обвиненият, до оградата на учебно заведение „ Христо Ботев “, под очевидно неотдавна локален бетонен блок, бил открит червен плик, съдържащ 31 сгъвки със зелена листна маса. Киров признал, че той бил оставен от него.
При осъществената в хода на досъдебното произвеждане експертиза е било открито, че сгъвките съдържат съцветие на конопено растение, с общо тегло 13,990 гр. Те съставляват високорисково наркотично вещество – коноп, с централизация на тетрахидроканабинол 8,00%
Предстои наказателното произвеждане против Киров да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР