Окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Обвиняем за опит за убийство и незаконно държане на огнестрелно оръжие е предаден на съд

Окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Б.В. на 49 години, по дело за осъществен опит за съзнателно ликвидиране на повече от едно лице, по метод, рисков за живота на мнозина, и за нелегално държане на огнестрелно оръжие, оповестиха от прокуратурата. 

Обвиняемият Б.В. имал връзки с А.С. Жената неколкократно отивала да живее при него в Разлог за три-четири месеца, след което се прибирала в Благоевград. След последното ѝ потегляне, причинителят търсел всевъзможни благоприятни условия да я види още веднъж.

На 13 ноември 2023 година Б.В. дошъл в Благоевград. В региона на детските площадки в ж.к. „ Еленово “ видял А.С. с децата ѝ и техния татко Т.М., които седели на скамейка и разговаряли. Това го ядосало и той тръгнал право към тях. Приближавайки ги, извадил от джоба си револвер " Walter PP ” и го насочил против двамата. Натиснал спусъка, само че не съумял да създаде изстрел, заради подложен предпазител на оръжието. Изплашени от протичащото се, А.С. и Т.М. побягнали. В идващия миг обвиненият махнал предпазителя на револвера, прицелил се и стрелял в тичащата жена. Уцелил я в региона на гръдния панер и траял да я преследва. Пострадалата траяла да тича, само че в резултат на загуба на сили паднала наоколо до жилищен блок, осведомят от прокуратурата. 

По време на протичащото се в близост играели деца, минавала жена с куче. Работещ наоколо чиновник на общинско дружество чул крясъци и се насочил към местопроизшествието. Видял потърпевшата А.С. и се обадил на телефон за незабавни случаи 112. Междувременно Б.В. създал изстрел и против Т.М., само че не го уцелил. Опитал да стреля още веднъж, само че открил, че пълнителят на револвера е изпаднал. Непосредствено по-късно умерено се отдалечил от местопроизшествието. Стигнал до ЖП спирка в квартал „ Струмско “ с желание да отпътува с трен, само че бил открит от полицейските чиновници и арестуван.

От заключението на осъществената съдебномедицинска експертиза е открито, че потърпевшата А.С. получила огнестрелно пострадване на жизненоважен орган и при неоказване на своевременна и висококвалифицирана здравна помощ би настъпил смъртен резултат.

В хода на следствието по делото е открито, че обвиненият Б.В. няма съответно позволение за владение, предпазване и носене на огнестрелни оръжия и муниции, а огнестрелното оръжие „ Walther “, модел „ РР “, тиня. 7,65 мм не се води на доклад и надзор. Предстои делото да продължи в съда, показват от прокуратурата. 

На 13 ноември предходната година, 29-годишна жена беше простреляна в междублоково пространство на квартал " Еленово " в Благоевград, а директно по-късно, причинителят се беше укрил. На идващия ден хот прокуратурата оповестиха, че по случая е арестуван 49-годишният Б.В. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР