Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд бизнесдама, избегнала

...
Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд бизнесдама, избегнала
Коментари Харесай

Дават на съд бизнесдама, ощетила хазната с над 270 000 лв. от данъци и осигуровки

Окръжна прокуратура – Велико Търново съобщи на съд бизнесдама, избегнала заплащането на 103 756 лв. данъчни отговорности и укрила наложителни осигурителни вноски в размер на 169 521 лв., оповестиха от държавното обвиняване.

Обвиняемата набирала аниматори и ги командировала за осъществяване на трудовите им отговорности в туристически обекти в разнообразни страни. За интервала от септември 2010 година до март 2016 година тя сключила общо 531 трудови контракта с разнообразни лица. При правенето на документите за назначение им, обвинената посочвала на счетоводителя да вписва суми на трудови хонорари, които били доста по-ниски от фактически контрактуваните и в действителност изплащани. Сумите, представляващи действителното трудово заплащане на наетите лица, които били в доста по – висок размер от вписания в подписаните трудови контракти, били изплащани на чиновниците в брой или внасяни по техни банкови сметки, като за тях не били съставяни счетоводни документи.

Предвид това в подавани заявления били декларирани погрешни стойности на трудовото заплащане и осигурителния приход, които били в по–нисък размер от действителния подобен на работещи и обезпечени към сдружението физически лица. Оттам за същите тези лица бил заявен и по – невисок размер от действителния на дължимите наложителни осигурителни вноски и предплатен налог за приходи от трудови правни отношения.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР