Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство във връзка с

...
Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство за високотехнологичната наркооранжерия край Млада гвардия

Окръжна прокуратура - Варна управлява досъдебно произвеждане по отношение на разкрита оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа, намираща се в село Млада армия, община Ветрино, оповестиха прокуратурата за Moreto.net.

На 18 септември 2023 година, при планувани оперативни и процесуални дейности, осъществени от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи, е прекратена активност по развъждане на растения от рода на конопа, както и по извличане и разпространяване на марихуана. В остаряла стопанска сграда в село Млада армия, община Ветрино, е открито, че се е помещавала високотехнологична оранжерия. Тя била снабдена с генератори за електрическа сила, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко належащо за развъждането на растенията.

От мястото били конфискувани над 1000 стръка коноп в друг вегетативен етап, както и 2 кг суха тревиста маса. След първичното проучване било открито, че се касае за марихуана.

Във връзка със случая е арестуван 33-годишен мъж, за който събраните досега доказателства сочат, че е развивал активността и е съпричастен към развъждането и разпространяването на неразрешената субстанция. Той е притеглен към наказателна отговорност за държане за разпространяване на наркотични субстанции и за развъждане на растения от рода на конопа. Предстои задържането му да бъде удължено до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, както и внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Работата по документиране и доказване на осъществените закононарушения продължава.

Информация по тематиката дадоха окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Андрей Ангелов в взаимен брифинг.

Действията по разкриването на оранжерията съответстват с работата по издирването на незаконно лишен автомобил от територията на град София, сигнал за което бил подаден на 31 август 2023 година. Случай, по който се води настрана досъдебно произвеждане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР