Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски

...
Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на двама полицаи за взимане на подкуп

Окръжна прокуратура - Варна притегли към наказателна отговорност двама полицейски чиновници, оповестяват от прокуратурата . Причината е, че те в качеството си на такива поискали и приели подарък, с цел да не извършат дейности по работа. За единият от тях закононарушението е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение и касае серия от случаи.

Разследването е почнало още през месец ноември 2021 година под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Варна, по материали на Дирекция " Вътрешна сигурност " при Министерство на вътрешните работи.

В хода на следствието било открито, че в интервала от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н.Н. (52 г.) неведнъж изискал и взел рушвет от жители, с цел да не извърши свои служебни отговорности и да не ги глоби за разнообразни нарушавания . Сумите, които вземал, били сред 100 лв. и 180 лв..

Неговият сътрудник - П.Н. (41 г.), приел сумата от 40 лв., с цел да си затвори очите за осъществено от лидер нарушаване.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, задържане под стража, по отношение на двамата служители на реда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР