Окръжна прокуратура Варна предаде на съд затворник за държане на

...
Окръжна прокуратура Варна предаде на съд затворник за държане на
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура Варна предаде на съд затворник за държане на наркотици с цел разпространение

 Окръжна прокуратура Варна съобщи на съд пандизчия за държане на опиати за разпространяване, заяви представителят на прокуратурата Радослав Лазаров. 

36-годишният З. Б. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.

В рамките на водено против него досъдебно произвеждане е открито, че същият разпространявал опиати в пандиза, където обитавал, изтърпявайки присъда в размер на пет години и 10 месеца отнемане от независимост.

На 31.10.2019 година обвиненият Б. съхранявал в якето си, окачено в складово помещение в Затвора Варна, където работел, близо 12 грама марихуана, на обща стойност (по нормативно избрани цени, доста по-ниски от тези на черния пазар) от 71.64 лв..

При осъществено претършуване в склада якето и съдържащите се в него опиати били конфискувани.

На Б. е повдигнато обвиняване по член 354а, ал.2, изречение 2, предл. последно, т.4, вр. ал.1, изречение 1, предл.4, опция 1 от Наказателен кодекс – за държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество – марихуана, като действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от пет до петнадесет години и санкция от двадесет хиляди до 100 хиляди лв..

Предстои разпоредително съвещание по делото.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР