Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд двама мъже, многократно

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд двама мъже, многократно
Коментари Харесай

Съдят двама мъже, многократно използвали чужда банкова карта за разплащания

Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд двама мъже, неведнъж употребявали непозната банкова карта за разплащания.

32-годишният С.И. и 29-годишният Г.П. са предадени на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна за това, че при изискванията на продължавано закононарушение и в съучастничество като съизвършители, употребявали непознат платежен инструмент без знанието и разрешението на титуляря му – закононарушение по член 249, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс, оповестяват от Апелативна прокуратура – Варна.

На 5 юни 2020 година двамата обвинени посетили казино във Варна. Там прекарали няколко часа, след което си тръгнали. Близо до игралната зала забелязали паркиран лек автомобил, чиято задна врата не била заключена. Възползвайки се от този факт, приятелите влезнали в колата и огледали движимостите в нея. Взели със себе си органайзер, където забелязали, че се намира банкова карта. С.И. и Г.П. се отправили към банкомат, където създали два несполучливи опита да изтеглят пари в брой. Те не знаели ПИН-кода на картата и не съумели да го отгатнат. Затова решили, че ще стартират да правят директни заплащания на дребни суми, знаейки, че за тях не е нужно да знаят кода за достъп. За времето от 04:30 часа до 13:00 часа на 6 юни, двамата съумели да осъществят общо 19 заплащания на стойност 863,02 лв. с непознатата банкова карта.

Междувременно притежателят на платежния инструмент открил неналичието му и съобщил за кражбата на движимостите си. Обадил се и в банката, чиито услуги употребявал, с цел да деактивира банковата си карта.

Двамата обвинени не са осъждани, нямат и криминалистически регистрации.

Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни всеки от тях може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от две до осен години и с санкция до двойния размер на получената сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР