Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 24-годишния С.С. за

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 24-годишния С.С. за
Коментари Харесай

Младеж, убил приятел в катастрофа по пътя Добрич-Варна, застава пред съда

Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 24-годишния С.С. за причиняване на гибел по несъобразителност на пасажер от управлявания от него автомобил и междинна телесна щета на втори - закононарушение по член член 343, алинея 4 по отношение на алинея 3, б. " б “ по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Мъжът е добре прочут на органите на реда и е неведнъж осъждан, като даже към този миг излежава присъда за друго закононарушение, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

На 19 октомври 2018 година, в с. Оброчище, обл. Добрич, С.С. и двама негови другари се сдобили по нерегламентиран метод с лек автомобил и макар, че С.С. бил недееспособен лидер, седнал зад кормилото и тримата се отправили към град Добрич. След това поели към Варна.

Обвиняемият управлявал автомобила в изискванията на понижена видимост, мъгла и дъжд със скорост към 126 км/ч, доста над позволената за региона скорост от 90 км/ч. В региона след кръстовището за с. Любен Каравелово, обл. Варна, навлизайки в десен завой, С.С. изгубил надзор над автомобила и той се завъртял, навлязъл в банкета и се блъснал в дърво. Последвало ново завъртане и придвижване напред, след което удар във второ дърво. Автомобилът останал имобилен, извърнат по таван, а двамата пасажери изпаднали от автомобила.

В резултат на пътно-транспортното произшествие настъпила гибелта на един от пасажерите в автомобила, който пътувал на предна дясна седалка, и била породена междинна телесна щета на втори, возещ се откъм гърба. В хода на следствието е доказана директната причинно-следствена връзка сред зародилия пътния случай и съдбовните последствия от него.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против 24-годишния мъж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР