Окръжна прокуратура Варна предаде на съд 22 годишната Н. Т.

...
Окръжна прокуратура Варна предаде на съд 22 годишната Н. Т.
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура Варна предаде на съд 22 годишна за кражба и теглене на суми от банкова карта

 Окръжна прокуратура Варна съобщи на съд 22 годишната Н. Т. за кражба и незаконно изтегляне на суми от непознати банкови карти, заяви представителят на прокуратурата Радослав Лазаров.

На 14.11.2018 година потърпевшата Л. М. посетила Гранд Мол Варна. В магазин " Уаикики “ била видяна от обвинената Н. Т.

Последната, под прикритието на държани в едната си ръка закачалки с облекла, лишила от чантата на М. портмоне с 200 лв. и банкови карти. ПИН кодовете на картите били съхранявани в същото портмоне.

Т. неотложно напуснала Мол-а и отишла до най-близкия банкомат, находящ се в региона на Автогара Варна. Изтеглила с от две карти четири еднообразни преводи общата сума от 1600 лева

Пострадалата открила неналичието на портмонето си по-късно денем. Сигнализирала полицията. При обзор на охранителните камери на магазина била открита кражбата. Назначена по делото лицево идентификационна експертиза потвърдила авторството на закононарушението.

Н. Т. е съдена за сходни закононарушения, само че актуалните действия предхождат влизането в действие на коментираните присъди, заради което не се отразяват на квалификацията на обвиняванията.

Тя е привлечена към наказателна отговорност за закононарушения по член 194 ал.1 от Наказателен кодекс (кражба) и по член 249 ал.1 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс (използване на платежни принадлежности без единодушието на титуляря им при изискванията на продължавано престъпление). Ако бъде приета за отговорна, тя може да получи наказване отнемане от независимост до осем години за кражбата и от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума за противоправното потребление на банковите карти.

Предстои разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР