Окръжна прокуратура в Пловдив обяви вчера, че е привлякла към

...
Окръжна прокуратура в Пловдив обяви вчера, че е привлякла към
Коментари Харесай

„Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете“: Заплахите на задържаните за рекет полицаи

Окръжна прокуратура в Пловдив разгласи през вчерашния ден, че е привлякла към наказателна отговорност четирима души, взели участие в проведена незаконна група. Обвинението е, че са се занимавали с изнудване и рекет. Двама от тях са служители на реда – от Първо и Трето районно ръководство в Пловдив.

Четирима са с обвинявания за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група

Сред пострадалите са почитатели на футболен клуб „ Ботев “. bTV беседва с двама от тях, само че от съображения за сигурност те не демонстрират лицата си.

„ Преди няколко месеца пристигнаха група мъже, които се представяха за чиновници на ГДБОП, ДАНС и на „ Вътрешна сигурност “. Вадеха карти и започнаха всеобщо да тормозят хората, които показват мнението си срещу съветския ни президент (Антон Зингаревич, притежател на „ Ботев “) “, описа единият мъж.  

Заплахите са били за физическа разпра с почитателите и с техни близки.

„ Казваха: „ Ние сме страната, няма на кого да се оплачете “, описа другият пострадал почитател на „ Ботев “.

Той е открит и задържан в Стара Загора

Сочен за уредник на групата е 49-годишният Въльо Петров. На него са му повдигнати 5 обвинявания за изнудвания и насила, осъществени от септември до ноември 2023 година в Пловдив и Димитровград.

По делото е открито, че обвинените са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв.. Те са принудили със същите способи и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив свободно да показва мнението си по въпроси за футболната политика на клуба.

Предстои да бъде импортирано настояването за взимане на мярка „ задържане под стража “ към петима с повдигнати обвинявания

По случая следва да бъдат повдигнати и нови обвинявания, свързани с нелегално владение на муниции и неоторизирано боравене с полицейски знаци, оповестиха от прокуратурата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР