Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.К. на

...
Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.К. на
Коментари Харесай

Прокуратурата погна мъжа, убил дядо в Дъбово за 20 лева и телефон

Окръжна прокуратура – Стара Загора притегли като обвинен И.К. на 24 година, за това, че на 3.12.2020 година в с. Дъбово, обл. Стара Загора, е лишил непознати движими движимости – сума пари в размер на 20 лв. и мобилен телефонен уред от владението на И.Х., на 74 година, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и грабежът е съпроводен с убийството на И.Х. - закононарушение по чл.199, ал.2, т.2, предл.1-во вр. чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 5.12.2020 година, в 18,17 ч., в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Казанлък е получено известие от П.Х., че е разкрил татко си И.Х., на 74 година, живущ в с. Дъбово, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, мъртъв, паднал на земята до входната врата на къщата си, с кръв по лицето.

Тялото на потърпевшия е открито пред остъкленото антре, водещо към стаите на дома, като едно от стъклата на вратата е било счупено.

При извършените първични дейности по следствието е открито, че по тялото на И.Х. имало травматични увреждания и гибелта е настъпила в резултат на кръвозагуба. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Казанлък за съзнателно ликвидиране - закононарушение по чл.115 от Наказателен кодекс, като надзора на следствието е реализиран от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След дейни оперативно-издирвателни мероприятия, извършени от органите на Министерство на вътрешните работи под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора, в границите на 24 часа е открит възможния причинител на убийството – 24-годишният И.К., от с. Дъбово. Установено е, че незаконното действие е осъществено на 3.12.2020 година, и при същото са отнети непознати движими движимости - неустановена сума пари и мобилен уред, с желание незаконно да бъдат присвоени, като е използвана за това мощ и грабежът е съпроводен с убийството на И.Х.

С оглед на събраните доказателства, на 7 декември 2020 година, И.К. е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по чл.199, ал.2, т.2, предл.1-во вр. чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс - за това, че на 3.12.2020 година в с. Дъбово, обл. Стара Загора, е лишил непознати движими движимости – сума пари в размер на 20 лв. и мобилен телефонен уред от владението на И.Х., на 74 година, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и грабежът е съпроводен с убийството на И.Х.

Тъй като осъщественото действие съставлява тежко съзнателно закононарушение по смисъла на чл.93, т.7 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна и поради обстоятелството, че съществува действителна заплаха И.К. да се укрие или да извърши друго закононарушение, той е арестуван с разпореждане на Окръжна прокуратура - Стара Загора за период от 72 часа. В този период следва внасяне на настояването в Окръжен съд-Стара Загора за взимане на мярка за неотклонение. „ задържане под стража” по отношение на него.

Подробности за случая бяха оповестени през днешния ден на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора, в който участваха Дичо Атанасов, областен прокурор на гр. Стара Загора и ст. комисар Стоян Стоянов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР