Окръжна прокуратура - София внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура - София внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж, блъснал жена в Самоков и избягал

Окръжна прокуратура - София внесе в съда обвинителен акт против В.Д., на 24 години, притеглен към наказателна отговорност. Това оповестиха от прокуратурата.
На 10.06.2020 година обвиненият В.Д. наел лек автомобил, модел „ Ленд Роувър ", марка „ Рейндж Ровър Спорт ", за две седмици. Джипът бил механически изправен, с паркотроник и камера за назад виждане при придвижване на заден ход, като сниманият от нея облик се
предавал на екран на арматурното табло.
На 12.06.2020 година В.Д., след приложимост на наркотични субстанции, управлявал автомобила по ул. „ Проф. Васил Захариев “ в гр. Самоков. Предприел излизане от паркомясто на заден ход. По същото време 49-годишната Н.Д. – контрольор на „ Синя зона “, облечена в светлоотразителна жилетка, тръгнала да пресича пътното платно.
Обвиняемият траял да се движи с колата обратно, без да се убеди, че пътят е свободен. Последвал удар със задната част на автомобила, при който дамата паднала. Въпреки това В.Д. траял да маневрира с колата, вследствие на което на Н.Д. били породени телесни повреди.
Обвиняемият напуснал местопроизшествието, без да окаже помощ на потърпевшата жена, оставяйки я да лежи на пътя.
Свидетели на случилото се подали сигнал на тел. 112. След търсене автомобилът и водачът били открити. В.Д. бил тестван за приложимост на наркотични субстанции с техническо средство, което реагирало позитивно на канабис и кокаин.
Пострадалата жена била превозена до лечебно заведение. От заключението на направената по делото съдебно-медицинска експертиза е видно, че на Н.Д. е била породена тежка контузия на гръдния панер с фрактури на ребра, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота, както и други контузии.
Според автотехническа експертиза по делото при своевременна реакция и задействане на спирачната система, лидерът на автомобила е имал техническа опция да избегне удара.
Обвиняемият В.Д. е направил незаконното действие съзнателно. Той управлявал автомобила след приложимост на наркотични субстанции в централната част на града денем, при съществуване на голям брой участници в придвижването, в това число пешеходци в зоната, в която престоят и паркирането се заплащат. Предприемайки придвижване обратно, В.Д. освен не взел нужните ограничения за обезопасяване, само че и не се съобразил с
предизвестието на работещата система за улеснение на паркирането, която има и звуков сигнал.
На обвинения са налагани голям брой административни санкции за нарушавания по Закона за придвижването на пътищата, в това число и за
ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР