Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 56-годишен мъж

...
Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 56-годишен мъж
Коментари Харесай

Мъж преби до смърт жена в Шуменско frognews.bg

Окръжна прокуратура - Шумен притегли към наказателна отговорност 56-годишен мъж от село Черноглавци за ликвидиране на стара жена, осъществено с особена свирепост Под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен се води следствие по отношение на изключително тежко посягане над 70-годишна жена от село Черноглавци, област Шумен. Тя станала жертва на ликвидиране, осъществено евентуално на 8 ноември 2022 година, в дома й.

 

За действието станало ясно на 12 ноември 2022 година, когато дамата била потърсена от свои близки.

 

Благодарение на бързите и професионални дейности на органите на Министерство на вътрешните работи, създателят на действието е открит и арестуван. А.А. (56 г.), който съжителствал с жертвата, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 от Наказателен кодекс, а точно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по непосилен за жертвата метод. Наказанието, което законът планува за това закононарушение, е „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или подобен без подмяна.

 

По отношение на обвинения, прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен постановил задържане за период до 72 часа с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще упорства за установяване на най-тежката такава – „ задържане под стража “.

 

Към сегашния миг са осъществени неотложни следствени дейности, като са разпитани и голям брой очевидци.

 

Събрани са съответните материални доказателства.

 

Назначени са съдебно-медицинска и съдебно-биологична експертизи. Причината за гибелта на дамата са голям брой нанесени й телесни увреждания. Информацията, обвързвана с осъщественото тежко престъпно закононарушение, беше оповестена на брифинг от административния началник на Окръжната прокуратура в Шумен – областен прокурор Орлин Куздов.

 

В брифинга присъединяване взе и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града – старши комисар Георги Гендов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР