Окръжна прокуратура-Русе повдигна обвинение на три лица за участие в

...
Окръжна прокуратура-Русе повдигна обвинение на три лица за участие в
Коментари Харесай

Задържаха дилъри на човешка кръв в Русе

Окръжна прокуратура-Русе повдигна обвиняване на три лица за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с кръв, оповестиха от държавното обвиняване.

Образувано е досъдебно произвеждане по отношение на следствие за незаконна активност в интервала май – октомври 2023 година, на територията на Русе.

Задържаните са свързани с незаконно набиране на лица в затруднено финансово положение и с невисок обществен статус, за от тях да бъде отнета кръв. Най-често набираните са били стимулирани от причинителите да „ дарят “ кръв с обещанието да получат избрана парична сума. Понастоящем са открити над 15 такива „ донори “.

На тримата, надлежно на 26 години, на 30 години и на 46 години са повдигнати обвинявания за осъществени голям брой закононарушения, както и за присъединяване в проведена незаконна група.

Проведеното досега следствие е открило, че участниците в незаконната скица всекидневно са обитавали на територията на Центъра за трансфузионна хематология, намиращ се в двора на лечебно заведение в Русе. Те предложили на родственици на пациенти „ подпомагане “ за набиране на нужното им количество кръв против сумата от 300 до 600 лв. за една банка. В случай на единодушие от тяхна страна обвинените осигурявали донор, който получавал за това дребна парична сума от обвинените.

От домовете на арестуваните са конфискувани голям брой писмени доказателства, съдържащи данни на лица (в това число и такива за кръвногруповата им принадлежност, телефони номера, адреси и платени суми), картончета с следващи номера от Центъра за трансфузионна хематология в Русе, формуляри за кръводаряване за съответни пациенти, мобилни телефони и СИМ карти.

Предстои провеждането на разпити на очевидци и определяне на документи свързани с действието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР