Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Наркоман уби баба - задигна й златна обица и 1 долар

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на М.Ч., на 36 година, за това, че на 3 октомври 2014 година, в гр. Пловдив, съзнателно е умъртвил 79-годишната В.Г., по изключително непосилен метод.

М.Ч. е предаден на съд и за това, че на 3 октомври 2014 година, в гр. Пловдив, е лишил непознати движими движимости – 1 щатски $ с равноценност 1,55 лв. и златна обица на стойност 65 лв., всичко на обща стойност 66,55 лв. от владението на другиго и с желание незаконно да ги присвои – закононарушение по член 194, ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият М.Ч. живеел в гр. Пловдив, като през 2000 година отпътувал за Испания и се върнал у нас през 2011 година

В чужбина почнал да използва опиати, най-вече хероин. Когато дошъл в Пловдив, останал към три месеца в родния си дом, а по-късно заживял на квартира. Продължил да използва опиати, съвсем не работел и се издържал с пари от родственици. На 3 октомври 2014 година обвиненият бил в мощен упоителен апетит.

Осъждан младеж преби дядо си до гибел с бухалка във Врачанско

Той отишъл в жилището, където живеели неговите близки, като им изискал пари, само че те отказали да му дадат. Тогава почнал да звъни по жилищата на съседите, с цел да желае от тях пари, само че те също му отказали. Така стигнал до жилището на 79-годишната потърпевша В.Г.

Тя го поканила в хола. М.Ч. влезнал и изискал 20 лв.. Пенсионерката му отказала, като се изказала отрицателно за него. Ядосан от думите й, обвиненият решил да отнеме живота й. Той почнал да стиска дамата с двете си ръце в региона на шията, вследствие на което тя се задушила, а гибелта й настъпила по изключително непосилен за нея метод. След като се уверил, че потърпевшата е мъртва, обвиненият решил да ревизира дали в жилището има нещо скъпо, което да отнеме и продаде, а по-късно да си купи наркотични субстанции.

Забелязал златна обица на дясното ухо на дамата и я издърпал. На дивана видял книга със стърчащ един книжен $, с който потърпевшата си отбелязвала до каква степен е стигнала с четенето. Взел и него. Преровил дрешника в спалнята, само че от него не взел нищо.

След като напуснал жилището, М.Ч. обменил $ за български пари и в заложна къща продал златната обица за 18 лв.. Веднага по-късно си закупил хероин за 8 лв. от дилъри в гр. Пловдив. На 4 октомври 2014 година близки на потърпевшата почнали да я търсят по телефона, само че когато тя не дала отговор, отишли в дома й и я намерили мъртва.

Първоначално причинителят не бил оголен, само че през 2019 година досъдебното произвеждане било обновено и при осъществяване на оперативни мероприятия, М.Ч. бил открит като причинител на закононарушението. Той е признал за убийството и описал дейностите си. В момента обвиненият се намира в пандиза.

Най-тежкото планувано от закона наказване за закононарушенията, в които М.Ч. е упрекнат е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР