Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.П., на 42 г.

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.П., на 42 г.
Коментари Харесай

Ще има ли възмездие за изрода, унижил възрастна жена в Пловдив?

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на В.П., на 42 година Той е предаден на съд за това, че на 30.07.2021 година в Пловдив, при изискванията на рисков рецидив, е лишил непозната движима движимост – златни украшения, от владението на 90-годишна жена с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ - закононарушение по чл.199 ал.1 т.4 вр. чл.198, ал.1 вр. чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс. 

На 30 юли 2021 година в Пловдив, към 10,00 часа, потърпевшата 90-годишна жена излязла от вкъщи си, с цел да напазарува артикули от близкия зеленчуков пазар. През това време В.П. бил в региона. Той живеел в София, само че дошъл по-рано в Пловдив, с цел да извърши обир.

Възрастната жена вървяла на единия тротоар, а В.П. се намирал на отсрещния. Когато тя тръгнала да се прибира към дома си, той я пресрещнал на входа. Обяснил й, че е занаятчия и работи на третия етаж. Двамата се качили в асансьора. При отварянето на вратата, В.П. се обърнал към дамата и издърпал със мощ бижутата й – златен синджир и златна брошка, след което я блъснал към стената и избягал.

Пострадалата се развикала за помощ.  По пътя В.П. си сменил тениската, с цел да не бъде разпознат, качил се на трен и отпътувал за София. Впоследствие е бил открит и арестуван от полицейски чиновници. Според експертизата цената на отнетите движимости е 495 лв..

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат В.П., е от 5 до 15 година отнемане от независимост, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния. 

Към момента В.П. се намира в пандиза. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР