Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Н.С., на 44 г.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Н.С., на 44 г.
Коментари Харесай

Съдят мъж опитал да подкупи полицаи със 100 лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Н.С., на 44 година Той е предаден на съд за това, че на 28.05.2024 година на пътен възел Цалапица, в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, е дал рушвет –  парична сума в размер на 100 лв., на полицейски орган – чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, с цел да не извършат дейности по работа – да не му бъде направена инспекция с техническо средство по надлежния ред – закононарушение по член 304а,  вр. 304, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 28 май 2024 година Н.С. управлявал товарен автомобил, като покрай пътен възел „ Цалапица “, в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, полицейски патрул го спрял за инспекция, тъй като не се съобразил с подложен пътен знак. Той минал в неразрешено платно за придвижване.

Служителите на Министерство на вътрешните работи съобщили на Н.С., че ще му бъде формиран фиш за нарушаването и ще бъде тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. За да не бъде проверяван, Н.С. се доближил към багажника на патрулния автомобил и подхвърлил 100 лв.. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР