Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишният адвокат Владимир Елдъров.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишният адвокат Владимир Елдъров.
Коментари Харесай

Дават на съд пловдивския адвокат Владимир Елдъров , не плащал данъци за 70 хил. лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 45-годишният юрист Владимир Елдъров. Синът на известния пловдивски бранител Красимир Елдъров е предаден на съд за това, че в интервала от 14 декември 2013 година до 7 март 2015-а в Пловдив самичък и посредством упълномощени лица - счетоводители, избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Става въпрос за налог върху приходите на физическите лица в размер на 29 071,46 лв. и Данък добавена стойност в размер на 41 966,01 лв. или общо 71 037,47 лв.. 

Като юрист Владимир Елдъров специализирал активността си главно в споразумяване по правосъден ред и по административен път - посредством застрахователни сдружения, на компенсации за потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски възнаграждения и дължал налог. За посочения интервал му е била осъществена данъчна проверка, като е установено, че не всички от получените хонорари са били регистрирани в цялостен размер като приход в подадените годишни данъчни заявления.

При последвалите проверки били изискани всички адвокатски кочани, контракти за правна отбрана и процесуално посланичество. Установено било, че една част от документите не съдържали контрактувано заплащане, в друга била вписана съответна сума, а в трета - единствено % от компенсацията. След повсеместен обзор на събраните доказателства са били открити данни за укрити данъчни доходи или приходи в размер на 71 037,47 лв..

Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Владимир Елдъров към този момент има присъда от 5 години и половина затвор за подбуждане на ликвидиране, палежи и заличаване на непознато имущество.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР