Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем С.А., на 46 г.,

...
Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем С.А., на 46 г.,
Коментари Харесай

Белезници за пловдивски строителен предприемач, изнудвал и заплашвал с убийство

Окръжна прокуратура Пловдив притегли като обвинен С.А., на 46 година, за това, че в Пловдив, в интервала от 9 март 2018 година до 21.12.2019 година, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза е принудил другиго – 51-годишен мъж, посредством заплашване да извърши нещо обратно на волята му – да съобщи сумата от 74 000 лв., и с това му предизвикал имотна щета в размер на 25 600 лв.

Изнудването е съпроводено със опасност за ликвидиране – закононарушение по член 214 алинея 2 във вр. алинея 1 във вр. член 213а алинея 2 т. 1 вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че обвиненият С.А. и потърпевшият имали търговски взаимоотношения в строителния отрасъл.

Те изграждали в Пловдив обект с офиси и магазини. След като прекратили общата си работа, С.А. изразил рекламация, че потърпевшият му дължи пари в размер на общо 74 000 лв..

Бизнесменът отричал да има финансови отговорности към С.А. В горепосочения интервал обвиненият неведнъж се обаждал на потърпевшия, като му оказвал напън да събере и да му съобщи желаните пари, заканвал се със разпра и декларирал, че "следващата им среща ще е кървава “.

Отправял и други закани за живота му. В резултат на упражнената насила под формата на закани за ликвидиране, предприемачът обратно на волята си предал на С.А., на няколко пъти, сума в общ размер на 25 600 лв..

След подаден сигнал в полицията, на 21 декември 2019 година, обвиненият С.А. е арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи за 24 часа. Арестът му е продължен за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес, 23 декември 2019 година, по искане на Окръжна прокуратура-Пловдив съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража “ по отношение на С.А.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР