Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство за пране на

...
Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство за пране на
Коментари Харесай

Служител на Grabo завлече 400 хиляди лева от клиенти


Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно произвеждане за пране на пари и машинация, осъществена от длъжностно лице в „ Грабо медия”АД, която е в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

В резултат на подаден на 26.09.2017 година сигнал от чиновници на „ Грабо медия”АД и подхванатите по него незабавни дейности от отдел Икономическа полиция при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, е почнало досъдебно произвеждане с предмет машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай и следващо пране на пари.

Към момента, 30-годишният Георги П. от Пловдив е притеглен към наказателна отговорност за това, че в интервала 18.08.2016 г.-21.09.2017 година, в Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – специалист маркетинг към „ Грабо медия”АД, в кръга на службата си, е възбудил и поддържал подвеждане у други чиновници на същото сдружение, и с това е предизвикал на „ Грабо медия”АД имотна щета в изключително огромни размери – близо 400 000 лв., като измамата съставлява изключително тежък случай.

Разследващи описват, че мъжът е ходил при служителки на компанията, които е трябвало да разпределят парите към търговците и е лъгал, че избраният търговец е сменил банковата си сметка. Давал е своя такава и парите са отивали в неговата лична сметка. Така за една година той е съумял да прибере 400 хиляди лв. за себе си.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража”, постановена от районен съд – Пловдив на 30.09.2017 година

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Георги П. досега е упрекнат, е отнемане от независимост от 3 до 10 години, както и конфискация на до една втора от имуществото на отговорния.

Разследването продължава интензивно и за доказване на незаконната активност на обвинения по пране на парите, добити чрез осъществената машинация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР