Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят 35-годишен, прегазил пешеходец край Плевен

Окръжна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт против 35-годишен мъж, карал с превишена скорост и предизвикал гибел на пешеходец.

Обвинението против Петко Д. е за това, че на 22 май към 8 и 45 часа на пътен сектор наоколо до отбивката за картинг-писта Плевен, при ръководство на лек автомобил " Ситроен ", нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като се движил с със скорост 102,52км/ч, по-висока от означената 80км/ч. и по несъобразителност предизвикал гибелта на пешеходец, като след действието направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на потърпевшия.

На 22 май обвиненият тръгнал с управлявания от него лек автомобил " Ситроен " от Ловеч за Плевен. Около 8 и 45 часа бил на пътен сектор наоколо до отбивката за картинг-писта - гр. Плевен. Често пътувал по този маршрут и познавал пътната конюнктура. Независимо, че имало пътен знак В-26 за оптимално позволена скорост 80 км/ч, се движел със скорост 102,52 км/ч.

По същото време потърпевшият Мартин С. се намирал върху асфалтовата настилка. В момента, в който обвиненият възприел пресичащия пешеходец на 66,97 метра преди мястото на удара, завъртял кормилото в посока назад на часовниковата стрелка и подхванал дейно прекъсване. Въпреки това последвал удар сред автомобила и пешеходеца.

Незабавно след прекъсването на автомобила обвиненият слязъл от него и отишъл при потърпевшия, с цел да му помогне. Въпреки оказаната му неотложна здравна помощ индивидът умрял.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР