Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда искане за вземане на мярка

...
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда искане за вземане на мярка
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска задържане на рецидивиста, пребил дядо в Славяново

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на мъж, направил при изискванията на рисков рецидив обир на възрастен човек в гр. Славяново.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор Б.С. е арестуван за период от 72 часа и е притеглен в качеството на обвинен по тази причина, че на 21 октомври в Славяново, област Плевен, при изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости - парична сума в размер на 120 лв. от владението на Г. В. на 82 години, с желание незаконно да ги присвои, като за това е използвана мощ - закононарушение по чл.199, ал.1,т.4 вр. с чл.198, ал.1 от Наказателен кодекс. за осъщественото закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години отнемане от независимост, к ато съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.

Окръжна прокуратурата-Плевен смята, че се касае за тежко  съзнателно закононарушение и са налице изискванията за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши ново закононарушение , имайки поради тежестта на наказването, което се планува за това закононарушение, предходните му осъждания, както и, че лицето е привлечено като обвинен за закононарушение, осъществено при изискванията на рисков рецидив.

Предстои съдът да се произнесе по настояването на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР