Окръжна прокуратура Плевен разследва смъртта на работник, загинал при изкопни

...
Окръжна прокуратура Плевен разследва смъртта на работник, загинал при изкопни
Коментари Харесай

Разследват смъртта на работник, загинал при изкопни дейности в Червен бряг


Окръжна прокуратура Плевен проверява гибелта на служащ, умрял при изкопни действия в Червен бряг. Починалият е бил без трудов контракт.

Роднини описаха, че той със земна маса и те са се опитвали да го извадят час. Багеристите са се присъединили по-късно.

Тежката трудова акцидент се случва през вчерашния ден към 22 ч. На мястото е имало двама служащи, които е трябвало да положат дъждовен колектор. 52-годишен мъж влиза в укрепителното оборудване. То е част от реконструирания бул. „ България “ в Червен бряг. Тогава се случва нещастието и той е покрит със земна маса.

" След доста дълги и мъчителни процедури по изкопаването, не можахме да намерим тялото там. Багеристите от компанията реализатор и от пожарната сигурност бяха горе и ние викахме за помощ да идват да ни оказват помощ, да ни сменят в копаенето. Никой не е слизал да ни оказва помощ, до момента в който не се събрахме ние родственици. След дълго търсене, повече от час, не намираме тялото и към този момент молим багериста да копае от страна на кофража, където имало към 15 до 18 кубика земна маса. Като изкараха цялата земна маса - към този момент се подаде ръката и по-късно към този момент се намерихме тялото “, споделя един от роднините на починалия.

Той изясни и че другото момче също е трябвало да влезе в изкопа и може би е щяла да бъде двойна.

Близките не знаят кой е работодателят и подозират полицейски чадър. Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по професионална несъобразителност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР