Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на

...
Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на
Коментари Харесай

Задържаха неправоспособна шофьорка, блъснала умишлено патрулен автомобил с противозаконно отнето от нея МПС след употреба на алкохол

Окръжна прокуратура-Плевен следи досъдебно произвеждане, по което в качеството на обвинена е привлечена  Г.Н., на 28 години, за три закононарушения.

По делото е открито, че в ранните часове на 11.07.2022 година обвинената Г.Н. незаконно лишила МПС, благосъстоятелност на различен, с желание да го употребява. Започнала да го ръководи по улиците на град Плевен, в ж.к. „ Сторгозия “. Причинила две пътно транспортни катастрофи с материални вреди по два автомобила, след което напуснала произшествията. Бил е подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането ѝ, създали опит за прекъсването на автомобила, ръководен от Г.Н. Тя не прекратила придвижването си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало гонене, в което се присъединили три патрулни автомобила, един от които препречил пътя на придвижване на обвинената. Тя още веднъж не спряла, траяла да ръководи МПС, нарушавайки редица правила за придвижване. Допускайки, че е допустимо да аргументи телесна щета или гибел на другиго, тя се врязала в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били чиновници на Второ РУ-Плевен. От произшествието са настъпили материални вреди по колите, а на служителите на реда са породени леки телесни повреди.

Г.Н. е била тествана за съществуване на алкохол в кръвта ѝ, при което уредът отчел централизация от 3,77 промила.

Обвиняемата е недееспособен лидер на МПС и е осъждана.

Привлечена е в качеството на обвинена за закононарушения по член 342, ал.3, б. „ а “, вр. ал.1, вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс, по член 343б, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 346, т.1, т.2, т.3, вр. ал.1, вр. член 195, ал.1, т. 4 от Наказателен кодекс.

Г.Н. е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен. Предстои внасянето на искане в Окръжен съд-Плевен за взимане на марка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая продължава под управлението на Окръжна прокуратура-Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР