Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт в съда спрямо Петър Паунов,

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт в съда спрямо Петър Паунов,
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съд кмета на Батак за продажба на имот за 2 400 лева

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт в съда по отношение на Петър Паунов, кмет на Батак за превишаване на правата при продажба на част от държавен парцел, оповестиха от държавното обвиняване.

Обвинението е за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, Паунов е нарушил служебните си отговорности, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска благосъстоятелност, с който трансформирал собствеността на аграрен парцел в местността " Язовир Батак ", зона А, от държавна благосъстоятелност в общинска частна благосъстоятелност. Паунов не е зачел влезнало в действие решение на Районен съд-Пещера, в действие от 12 юни 2014 година, с което парцелът е приет за благосъстоятелност на страната посредством Министерството на земеделието.

По този метод, съгласно прокуратурата, Паунов се е опитал да набави полза за общината и за трето лице, което е станало притежател на парцела, в размер на 2400 лв.. Също по този начин той е целял да аргументи щета на страната, изразяваща се в неподходящо изменение в имотното положение на земеделското министерство и от това могат да настъпят неподходящи имуществени нездравословни последствия – закононарушение по член 282 алинея 2 прочие 2 по отношение на алинея 1 прочие 1 от Наказателния кодекс.

Петър Паунов е предаден на съд и за това, че е превишил властта си, като е внесъл предложение, от 12 септември 2015 година, до ръководителя на Общинския съвет-Батак, за продажба на имотa. Впоследствие парцелът е бил продаден на трето лице за 2400 лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР