Окръжна прокуратура Пазарджик обжалва скандална условна присъда за водачка, забила

...
Окръжна прокуратура Пазарджик обжалва скандална условна присъда за водачка, забила
Коментари Харесай

Водачка, убила две жени на тротоар, с условна!

Окръжна прокуратура Пазарджик апелира скандална условна присъда за лидерка, забила колата си в ограда на къща като блъснала и четири дами на тротоара, две от които почиват.

Делото се гледа през днешния ден в Апелативен съд Пловдив, съдия-докладчик е Иван Ранчев.

То е формирано и по тъжби на близки на потърпевшите против наказването на Д. В. от 3 години условно отнемане от независимост с изпитателен период от 5 години и отнемане от право на правоуправление на МПС за 6 години.

Шофьорката е приета за отговорна от Пазарджишкия областен съд в това, че на  24.05.2020 година към 19:00 часа на ул. “Първа “ №65 в с. Дебращица е летяла със 102 км с лек автомобил Фолксваген Кадди, изгубила е надзор, при което се удря в ограда на къща и блъска стоящите пред парцела четири дами.

Две от тях почиват, а другите две са тежко ранени.

В Окръжен съд – Пазарджик делото е протекло като кратко произвеждане откакто подсъдимата е признала виновността си и обстоятелствата по делото.

Като е дал превес на смекчаващите отговорността условия съдът е определил на Д. В. наказване от четири години и шест месеца отнемане от независимост.

С оглед характера на производството съдът е приложил наредбата на чл.58а ал.1 от Наказателен кодекс и е понижил размера на наказването с една трета.

Така лидерката, лишила два живота и ранила тежко още две дами при двойно превишена скорост за обитаемо място се измъква с условна присъда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР