Окръжна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда спрямо И.И., привлечен

...
Окръжна прокуратура – Враца постигна осъдителна присъда спрямо И.И., привлечен
Коментари Харесай

Мъжът, който преби до смърт младата си жена в село Върбица, бе осъден на 17 години затвор

Окръжна прокуратура – Враца реализира неоправдателна присъда по отношение на И.И., притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране, осъществено от него по изключително непосилен метод и с особена свирепост. За тежкото закононарушение, квалифицирано по член 116, алинея 1, вр. чл.115 от Наказателен кодекс, на подсъдимия е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 17 години. Съдът е почел и гражданския иск на околните на жертвата в размер на 365 000 лв..
Подсъдимият 50-годишен мъж живеел на фамилни начала в дома му в с. Върбица, област Враца, със З.Т. и малолетния й наследник. От взаимното общуване двамата имали щерка, родена през 2017 година
Още при започване на взаимния им живот И. почнал да упражнява физическо принуждение по отношение на дамата и детето й, заради което тя няколко пъти го напускала. Пострадалата се оплаквала на нейни близки и на кмета на селото от физическия и душевен тормоз, на който била подложена от страна на мъжа си. Сигнали за кавги в дома им били подавани от съседи.
На 17.08.2018 година, след престой в болница, З.Т. се обадила на Национална телефонна линия за деца, с цел да беседва с дежурния чиновник към отдел „ Закрила на детето “ в гр. Враца. Споделила за влошените взаимоотношения с И.И., като декларирала, че не желае да се връща в дома му в с. Върбица. Жената поискала подпомагане за сина си.
Социалните чиновници, със съдействието на служителите на реда и кмета на с. Върбица, посетили дома на И. Установена била неприятна хигиената, както и липса на храна. Детето било взето и настанено в приемно семейство. З.Т. останала в дома на мъжа си с желание след това да се реалокира да живее с двете си деца в с. Говедаре.
През нощта на 30.08.2018 година, след следващ скандал, подсъдимият И. нанесъл побой на З.Т. На пристигналия екип на ЦСМП мъжът обяснил, че намерил жена си паднала в двора и я е внесъл вътре. Пояснил, че тя евентуално е получила „ спазъм заради епилепсия “. Пострадалата била превозена в болнично заведение, където по-късно умряла.
В заключението на осъществената съдебномедицинска експертиза се показва, че повода за гибелта е съчетана контузия – закрита черепно-мозъчна, гръдна (счупване на пет ребра) и коремна, довела до положение несъвместимо с живота.
Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР