Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Див екшън! Съдят шофьор, клал с нож клиент на такси

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против мъж, наръгал с нож клиент на такси. Случката се разиграла през ноември 2016 година
Обвиняемият Цветан П. живее във Враца дружно със брачната половинка си – Татяна П., която работи като водач на такси. На 15.11. дамата напазарувала хранителни артикули и кухненски нож и с управлявания от нея таксиметров автомобил отишла на стоянка в региона на ЖП гарата във Враца. Не след дълго колата на Татяна П. доближил мъж – Кристиян Д., който се поинтересувал какъв брой ще коства транспорт до село Громшин, област Монтана. Тя му споделила цената от 20 лв., като прецизирала, че до въпросното село ще пътуват със брачна половинка й, защото тя не познава региона. Мъжът се съгласил, качил се в таксито и заречен да заплати цялата сума при идването в селото, защото разполагал единствено с 15 лв..
Татяна П. откарала автомобила до дома си в жк. „ Дъбника “, с цел да вземе брачна половинка си, който заел шофьорското място в колата, а клиентът останал на предната седалка. Когато стигнали до селото, Цветан П. попитал Кристиян Д. къде да го откара, в отговор на което последният почнал да указва посоката. По този метод те обиколили обитаемото място и най-после се озовали на неасфалтиран път. Шофьорът се учудил и изискал да му се изясни за какво карат по черен път, на което Кристиян Д. му споделил да кара, а не да приказва. След това клиентът извадил от джоба си нож и нанесъл порезна рана в региона на врата на Цветан П., който усетил болежка и спрял автомобила. Нападателят нанесъл порезна рана и по ръката на водача, а по-късно и на брачната половинка му, която се намирала на задната седалка.
В този миг Цветан П., нервиран от упражненото против него и жена му принуждение от страна на Кристиян Д. и с цел да я защищити, взел закупения от нея същия ден нож и нанесъл две прободни рани на нападателя. Едната – в лявата поясна област на гърба и другата в гърдите.След това Цветан П. се качил в автомобила, изхвърлил багажа на Кристиян Д. и дружно с жена му отпътували.
Когато се отдалечили от местопроизшествието Татяна П. се обадила на телефон за незабавни случаи 112 и съобщила за случая. Двамата останали на място и дочакали органите на полицията. На потърпевшия Кристиян Д. била осъществена животоспасяваща интервенция в МБАЛ-Монтана.
Обвиняемият не се признава за отговорен и отхвърля да е направил незаконното действие, за което е упрекнат. Предстои насрочване на делото от съда.
Материалите по делото, съдържащи данни за осъществено от Кристиян Д. действие, изразяващо се в нанесените с нож телесни повреди на Цветан П. и Татяна П., са отделени в обособена кореспонденция и са изпратени по подготвеност на Районна прокуратура – Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР