Окръжна прокуратура – Кюстендил е предала на съд Д.Г. (на

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил е предала на съд Д.Г. (на
Коментари Харесай

Съдят мъж, пребил до смърт мъж след скандал в магазин в Дупница

Окръжна прокуратура – Кюстендил е предала на съд Д.Г. (на 21 години) по обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 124, алинея 1, вр. член 128, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Вечерта на 17.08.2019 година, пред касата в хранителен магазин на ул. „ Венелин “ в гр. Дупница, един от клиентите – Г.Т., се блъснал в плащащата сметка жена – И.М. Двамата се скарали. Мъжът я последвал на открито, до момента в който тя се насочила към автомобила си, при което траял да насочва обиди по неин адрес.

Свидетел на случая се намесил, доближил Г.Т. и му споделил „ да не се занимава с дамите “. Възмутена от държанието на нападателния мъж, И.М. декларирала, че „ ще бъде набит “.

Не след дълго, на връщане в заведението си в града, дамата споделила на Г.К., с който живеела на фамилни начала, и приятеля им – Д.Г., за случилото се. Те се тормозили за положението на И.М., която била бременна. Разгневени от отношението на Г.Т. към нея, те решили да му нанесат побой.

Тримата се придвижили с автомобила към магазина. При идването на мястото И.М. им показала Г.Т. Двамата мъже непосредствено се насочили към него. Първият удар с пестник му нанесъл Г.К., в резултат на което той залитнал и паднал. Пострадалият, с засегната кървяща уста, направил опит да се изправи. През това време Д.Г. го блъснал с крайник в главата. Въпреки че Г.Т. останал да лежи на земята, нападателите показали желанието си да продължат побоя. Виждайки яростта им и безпомощното положение на потърпевшия, И.М. се пробвала да ги спре. Успяла да ги убеди да прекратят побоя и да си тръгнат.

След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнали екипите на полицията и незабавна помощ. Пострадалият бил превозен в болнично заведение. Въпреки положените лекарски грижи, на 22.08.2019 година Г.Т. умрял.

Според заключението на направената съдебномедицинска експертиза, гибелта му се дължи на закрита черепно-мозъчна контузия, довела до мозъчен оток с вклиняване. Налице са безапелационни данни за два обособени удара – първият в региона на устните, и вторият в региона на дясното слепоочие. Смъртта е настъпила вследствие на втория удар, нанесен от обвинения Д.Г.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР